top of page

Karhunlaukka Allium ursinum

00598
€6.00
Varastossa
1
Tuotetiedot

Karhunlaukka maistuu valkosipulille.

Lisätty vuosikausia Suomessa kasvaneesta kasvustosta.

Karhunlaukka maistuu valkosipulille ja sillä on myös samanlaisia terveysvaikutuksia valkosipulin kanssa. Se pitää kosteutta pidättävästä ravinteikkaasta ja läpäisevästä kasvupaikasta. Karhunlaukka viihtyy esim. varjostavan pensaan lähellä, jolloin se saa keväällä valoa ja myöhemmin pensaan suomaa varjoa paahteelta. Kasvualustakin pysyy kosteampana varjon puolella.

Karhunlaukka kukkii touko-kesäkuussa valkoisin kukinnoin. Lehdet kuihtuvat kesällä kukinnan jälkeen. Korkeus 20-30cm. Istutusetäisyys 20cm.

Karhunlaukkaa voi käyttää sekä koristekasvina että hyötykasvina. Lehdet on maukkaimpia ennen kukintaa. Myös nuput, kukat ja sipuli ovat syötäviä. Maku on miedosti valkosipulinen. Hyvää mm. pestossa, salaateissa ja ihan sellaisenaan leivän päällä. Talveksi sen hienoa aromia saa talteen hienontamalla lehtiä ruokaöljyn sekaan ja pakastamalla esim. jääkuutioissa.

Ruukkukoko P9 FI. Jos varastosaldo on liian pieni tai tarvitset muuta apua asiointiin soita 0400160971/HeidiTallenna tuote myöhempää käyttöä varten
Maksutavat-banneri.jpg
matkahuolto (1).png
bottom of page