top of page

Kiinanpionit

Kiinanpioneja nimitettiin ennen jalopioneiksi ja kyllähän ne ovatkin kuin puutarhan kuningattaria.

Valitse kiinanpioneille aurinkoinen tai vain osan päivää katveinen kasvupaikka. Kasvualustan on hyvä olla multava ja läpäisevä. Noin 50cm syvä ja saman verran halkaisijaltaan on sopiva. Kiinanpioni on kuin kukkulan kuningatar, se nimittäin kannattaa istuttaa kohopenkkiin siten että vesi pääsee vapaasti pois sen tyveltä.

Kiinanpionit ovat pääsääntöisesti 60-100cm korkeita. Monilla pioneilla on hieno tuoksu, josta voi nauttia paitsi puutarhassa niin myös leikkokukkana maljakossa. Tuoksu on lajikeominaisuus ja sitä kuvataan joskus kielomaiseksi, ruusumaiseksi tai makeaksi.

Nykyisin pionivalikoima on niin runsas että jokaiselle löytyy varmasti mieleinen lajike. Matalimmat lajikkeet voi istuttaa lähelle kukkapenkin reunaa, jotta voi vaikka ohikulkiessaan nuuhkaista kukkivaa pionia.

Kiinanpionin kukat ovat lajikkeesta riippuen puolikerrottuja, kerrottuja tai yksinkertaisia. Kukinta ajoittuu kesä-heinäkuulle. Kukan koko vaihtelee myös lajikkeittain, kookkaimpien ollessa jopa 25cm. Raskaat kukat tarvitsevat usein tuentaa. Pienemmät ja yksinkertaiset kukat eivät ole niin painavia ja pysyvätkin siksi helpommin pystyssä.

Olemme kasvattaneet sinua varten hienon valikoiman pioneja, jotka on pääsääntöisesti 2,8 litran ruukussa. Ruukkukoko mainittu taimen tiedoissa. Pionimme on lisätty kookkaista juurakoista jotta kukintaa ei tarvitse odottaa vuosia. Usein ne ilahduttavat kukinnalla jo istustusta seuraavana vuonna. Istutusvuonna tulevat kukat kannattaa leikata maljakkoon. Näin kukinta ei vie voimaa juurtumiselta. Mutta ellei näin malta tehdä ei siitäkään katastrofia seuraa. Kiinanpioni on näet vahva ja helppohoitoinen perenna.

Tutustu valikoimaamme ja osta omasi!

Suodatin
Maksutavat-banneri.jpg
matkahuolto (1).png
bottom of page