Itoh-pensaspionit

Itoh-pensaspionit ovat puuvartisten ja ruohovartisten pionien risteymiä. Aiemmin mahdottomana pidetyn risteymän onnistui ensimmäisenä tekemään japanilainen Toichi Itoh 1948. Näin oli saanut alkunsa pitkään kukkiva Itoh-pensaspioni, joka talvehii meillä pohjolassakin.

Itoh-pioneilla saatiin pioneihin paitsi pitkää kukinta-aikaa myös aivan uusia värejä. Keltaisia lajikkeita ja myös punaisista aivan uusia sävyjä.

Itoh-pensaspionit ovat yleensä 70-80cm. Niiden kasvutapa on leveä ja ne tarvitsevatkin paljon tilaa ympärilleen.

Itohit ovat terveitä voimakaskasvuisia pioneja, joiden kukinta voi kestää kesäkuun puolivälistä jopa elokuulle. Niillä on yleensä kookkaat tuoksuvat kukat. Kukan kerrannaisuus vaihtelee lajikkeen mukaan.

Itoh-pionien kasvupaikalla tärkeintä on erittäin läpäisevä kasvupaikka. Tämä kun toteutuu kasvi talvehtii hyvin ja palkitsee vuosi vuodelta runsastuvalla kukinnalla. Istutuspaikka on hyvä olla kohopenkki jotta vesi ohjautuu hyvin pois pionin tyveltä. Salaojitus voi olla tarpeen jos paikka on kostea. Kannattaa tehdä korkeahko kohopenkki, jonka multaan lisää reilusti esim. salaojasoraa läpäisevyyden parantamiseksi. Puolet salaojasoraa ja puolet istutusmultaa on osoittautunut hyväksi seokseksi. Istutusalueen pinta on myös hyvä peittää pelkällä salaojasoralla.

Olemme kasvattaneet sinulle Itoh-pensaspionien ruukkutaimia. Ruukkukoko on yleensä 2,8 litraa. Taimistolta voi löytyä tätäkin kookkaampia. Ruukkukoko ilmoitetaan kasvin tietojen yhteydessä.

Tutustu valikoimaamme ja osta oma pitkään Itoh-pensaspionisi!

Suodatin
Maksutavat-banneri.jpg
matkahuolto (1).png