top of page

PENSASPIONIEN ISTUTUSOHJEET

Itoh-Pensaspioni kukkii pitkään.

Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Itoh-pioni Prairie Charm.JPG

Pensaspioni Itoh `Prairie Charm`

Valitse aurinkoinen tai osan päivää katveinen kasvupaikka.

Pioni on kukkulan kuningatar, joka pitää läpäisevästä viettävästä kasvupaikasta. Itoh-pionilla tämä on erityisen tärkeää.

 

Kohopenkki tai rinne on hyvä istutuspaikka. Kohopenkkiin kannattaa lisätä karkeaa soraa reilusti. Soraa pitää todellakin olla paljon niin että miettii jokohan nyt meni liikaa ja sitten vielä lapiollinen lisää. 50X50 istutusalalle vähintään 3-4 reilua lapiollista.

Istutusalueen koko on hyvä olla n. puoli metriä leveä ja suunnilleen saman verran syvä. Pohjalle voi laittaa ensin esim. hevosenlantaa tai hiukan kanankakkaa. Tämän päälle soralla parannettu multakerros ja sitten vasta taimipaakku. Näin pioni ottaa ravinteita omaan tahtiinsa. Tämä lannoitus riittää alkuvuosiksi, eikä muuta lannoittamista tarvita.

 

Laita puoli sangollista vettä istutuskuoppaan ja odota että vesi on imeytynyt.

Istuta kasteltu ruukkutaimi samaan syvyyteen kuin se on ruukussa. Vain hitunen ympäröivää multaa taimipaakun päälle. Muista tiivistää multa käsin ja vielä kasteluksi toinen puoli vesisangosta. Viimeiseksi n. 3-5cm kerros karkeaa hiekkaa tai salaojasoraa. Salaojasora on helppo pitää puhtaana koska siihen ei rikat idä niin helposti kuin mullokselle tai hiekkaan.

Itoh pensaspioni Bartzellan sorakate

Salaojasora peittää `Bartzellan` istutusalueen

 

Pioni tarvitsee muiden perennojen tapaan aluksi kastelua, jotta juurtuminen pääsee alkuun. Tämän jälkeen kiinanpioni onkin hyvin helppohoitoinen perenna, joka ei paljoa hoivaa tarvitse. 

 

Pionin tyvi kannattaa jättää vapaaksi muista perennoista. Muutoin samaan penkkiin voi yhdistää toisia perennoja kukintaa pidentämään. Keväällä yllä olevassa penkissä kukkii ensin sipulikukkia ja lemmikkejä. Myöhemmin on alppiastereiden vuoro. Lisäksi voisi istuttaa myös syyskukkijoita.

Pensaspioni Paeonia Itoh Cora Louise.JPG

Pensaspioni Itoh `Cora Louise`

bottom of page