top of page

PIONIEN ISTUTUSOHJEET

Haaveiletko ihanasta pionipenkistä?

Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Pionien istutusohjeet | Perennat.fi

Kiinanpioni ´Angel Cheeks´

Valitse aurinkoinen tai osan päivää katveinen kasvupaikka.

Pioni on kukkulan kuningatar, joka pitää läpäisevästä viettävästä kasvupaikasta. Esim. hiekan sekainen peltomulta. 

 

Kohopenkki tai rinne on hyvä istutuspaikka. Isommalla istutusalueella voi pionille muotoilla oman pienen kukkulan.

 

Ennen istutusta varmista että juuripaakku on märkä.

 

Istutusalueen koko on hyvä olla n. puoli metriä leveä ja suunnilleen saman verran syvä. Pohjalle voi laittaa ensin esim. hevosenlantaa tai hiukan kanankakkaa. Tämän päälle multakerros ja sitten vasta taimipaakku. Näin pioni ottaa ravinteita omaan tahtiinsa. Tämä lannoitus riittää alkuvuosiksi, eikä muuta lannoittamista tarvita.

 

Laita puoli sangollista vettä istutuskuoppaan ja odota että vesi on imeytynyt.

Istuta ruukkutaimi samaan syvyyteen kuin se on ruukussa. Vain hitunen ympäröivää multaa taimipaakun päälle. Muista tiivistää multa käsin ja vielä kasteluksi toinen puoli vesisangosta. Viimeiseksi n. 3cm kerros karkeaa hiekkaa tai salaojasoraa. Salaojasora on helppo pitää puhtaana koska siihen ei rikat idä niin helposti kuin mullokselle tai hiekkaan.

Pionien istutus

Salaojasora peittää pionien istutusalueen

 

Pioni tarvitsee muiden perennojen tapaan aluksi kastelua, jotta juurtuminen pääsee alkuun. Tämän jälkeen kiinanpioni onkin hyvin helppohoitoinen perenna, joka ei paljoa hoivaa tarvitse. 

 

Pionin tyvi kannattaa jättää vapaaksi muista perennoista. Muutoin samaan penkkiin voi yhdistää toisia perennoja kukintaa pidentämään. Keväällä yllä olevassa penkissä kukkii ensin sipulikukkia, kesällä päivänkakkaraa salvian kanssa ja loppukesästä/syyspuolella punatähkää.

Perennojen istutus pioni
bottom of page